Lengvi migdoliniai morenginiai sausainėliai pertepti braškių, šampano, pistacijų, citrinų, juodųjų serbentų ar šokolado skonio kremu – garsieji prancūziški macaroons, kurie nuo 2006-ųjų išgyvena didžiausią populiarumo „sprogimą“. Šis mažas desertas tapo ne tik šventės saldaus stalo pažiba, išskirtiniu gardėsiu prie kavos ar arbatos puodelio, bet ir prabangia saldžia dovana! P.S. Macarons‘ų diena – kovo 20 – oji.
MACARONS – JUODŲJŲ SERBENTŲ
100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1670 kJ/ 399 kcal; Riebalų 17,7 g (iš jų sočiųjų riebalų
rūgščių 10,1 g), angliavandenių 52,9 g (iš kurių cukrų 46,2 g), baltymų 5,5 g, druskos 0,74 g.
Rekomenduojama laikyti 0- + 25 C temperatūroje.
Sausainiai MACARONS – PISTACIJA
100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1581 kJ/ 376 kcal; Riebalų 14,6 g (iš jų sočiųjų riebalų
rūgščių 1,5 g), angliavandenių 53,5 g (iš kurių cukrų 50,3 g), baltymų 7,6 g, druskos 0,1 g.
Rekomenduojama laikyti 0- + 25 C temperatūroje.
MACARONS – CITRININIAI
100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1581 kJ/ 376 kcal; Riebalų 14,6 g (iš jų sočiųjų riebalų
rūgščių 1,5 g), angliavandenių 53,5 g (iš kurių cukrų 50,3 g), baltymų 7,6 g, druskos 0,1 g.
Rekomenduojama laikyti 0- + 25 C temperatūroje.
MACARONS – ŠAMPANINIAI
100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1634 kJ/389 kcal; Riebalų 16,0 g (iš jų sočiųjų riebalų
rūgščių 4,3 g), angliavandenių 54,2 g (iš kurių cukrų 51,1 g), baltymų 7,1 g, druskos 0,1 g.
Rekomenduojama laikyti 0- + 25 C temperatūroje.
MACARONS – BRAŠKINIAI
100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1708 kJ/ 407 kcal; Riebalų 18,8 g (iš jų sočiųjų riebalų
rūgščių 6,0 g), angliavandenių 52,7 g (iš kurių cukrų 49,7 g), baltymų 7,0 g, druskos 0,1 g.
Rekomenduojama laikyti 0- + 25 C temperatūroje.
MACARONS – KAKAVINIAI
100 g produkto energinė ir maistinė vertė: 1806 kJ/ 431 kcal; Riebalų 20,12 g (iš jų sočiųjų riebalų
rūgščių 5,25 g), angliavandenių 54,09 g (iš kurių cukrų 50,19 g), baltymų 6,6 g, druskos 0,09 g.
Rekomenduojama laikyti 0- + 25 C temperatūroje.